Voor ouders


Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat het gezond en gelukkig opgroeit en hem of haar de beste kansen bieden, om zich zo breed mogelijk te kunnen ontwikkelen. En dat willen wij ook!

Bij de meeste kinderen gaat dit gelukkig (bijna) vanzelf. Sommige kinderen hebben echter net dat extra steuntje in de rug nodig, omdat er sprake is van een ontwikkelingsachterstand, gedragsproblemen of een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dat is waar Samenwerkende Jeugdhulp kan helpen. Samen met jou kijken we naar wat jouw kind nodig heeft.

Het kan ook zijn dat je juist als ouder zelf wat extra ondersteuning nodig hebt. Het opvoeden van kinderen kan veel van je vragen en soms zit je met je handen in het haar! Soms spelen er voor jou ook persoonlijk dingen mee, die maken dat je de opvoeding van je kind als moeilijk ervaart. Ook dan kan Samenwerkende Jeugdhulp jou helpen. We kijken thuis en op de kinderopvang of op school met je mee en kunnen je met praktische tips en handvatten weer verder helpen. Zo kort of zo lang als jij nodig hebt.

 

 
Neem contact op

Heb je een klacht of suggestie?
Bij Samenwerkende Jeugdhulp willen wij je zo goed mogelijk ondersteunen. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent. Bespreek dit dan met je begeleider of je contactpersoon. Een goed gesprek lost een probleem vaak snel en prettig op en we kunnen op deze manier samen met elkaar zoeken naar de beste oplossing. Vindt je het lastig om het met je begeleider te bespreken, of komen jullie er samen niet uit? Vraag dan een gesprek aan met Marieke Verhoeks, manager Jeugd- en Gezinshulp bij Samenwerkende Jeugdhulp (Je begeleider kan je in contact brengen, of je kan zelf bellen op telefoonnummer  06-14727441 of met onze vertrouwenspersoon, Esther Vastenouw (Je begeleider kan je in contact brengen, of je kan zelf bellen op het telefoonnummer 06-40038800).

Advies vragen
Als je het, ondanks de hierboven genoemde mogelijkheden toch lastig vindt om het gesprek met ons aan te gaan, dan kun je een vertrouwenspersoon van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) om advies vragen. De vertrouwenspersoon kan ook met je meegaan naar het gesprek. Het AKJ is te bereiken via
088-5551000 en www.akj.nl.  De ondersteuning van het AKJ is gratis.

Klacht indienen
Wij gaan ervan uit dat wij in een gesprek samen tot een oplossing kunnen komen. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie van Samenwerkende Jeugdhulp. Voor meer informatie over het indien van een klacht klik hier.

Meedenken?
Wij staan open voor feedback en advies. Mocht je het leuk vinden om ons te helpen bij waarborgen van de kwaliteit en het verbeteren van onze organisatie, dan horen wij dat graag! Bijvoorbeeld door een suggestie of tip aan ons door te geven, of door lid te worden van onze cliëntenraad. Voor meer informatie kun je terecht bij je begeleider, of je kan mailen naar [email protected]